Rusko

Lomonosov Moscow State University

  • Studenti IMS mají přednost, nicméně hlásit se mohou studenti ze všech institutů
  • Web univerzity: Lomonosov Moscow State University
  • Počet míst: není stanoven
  • Důležité informace: RUK Rusko
  • Požadovaný jazyk: angličtina, ruština (znalost ruštiny je výhodou, nikoliv podmínkou)
  • Výběrové řízení probíhá ve spolupráci s IMS, může se uskutečnit v jiný termín než výběrové řízení na OZS.

Podklady k výběrovému řízení (v angličtině nebo ruštině):

  • Souhlas se zpracováním osobních údajů
  • vyplnit E-application
  • vyplněná přihláška: PŘIHLÁŠKA
  • CV (uveďte e-mail a mobil)
  • motivační dopis
  • konkrétní studijní plán na partnerské univerzitě
  • doporučující dopis vyučujícího z katedry
  • oficiální doklad o jazykové způsobilosti (RJ) min. na úrovni B2 (certifikát o vykonané zkoušce, nebo potvrzení z katedry jazyků)
  • potvrzený výpis studijních výsledků a celkový studijní průměr, obojí za celé studium na VŠ
  • kopie pasu
  • Potvrzení o zdravotní způsobilosti (testy na TBC a HIV nejsou nutné)

 

St. Petersburg State University

  • Studenti IMS mají přednost, nicméně hlásit se mohou studenti ze všech institutů
  • Web univerzity: St. Petersburg State University
  • Počet míst: 2 semestrální nebo 1 roční
  • Důležité informace: RUK Rusko
  • Požadovaný jazyk: angličtina, ruština (znalost ruštiny je výhodou, nikoliv podmínkou)
  • Dohoda osvobozuje od placení školného, partnerská univerzita zdarma zajistí ubytování na kolejích, podle aktuální finanční situace může poskytnout stipendium.
  • Výběrové řízení probíhá ve spolupráci s IMS, může se uskutečnit v jiný termín než výběrové řízení na OZS.

Podklady k výběrovému řízení (v angličtině nebo ruštině):

  • Souhlas se zpracováním osobních údajů
  • vyplnit E-application
  • CV
  • Motivační dopis
  • Doporučující dopis vyučujícího z katedry
  • Studijní plán (nabídka předmětů zde)
  • Kopie cestovního dokladu (doba platnosti cestovního dokladu musí být minimálně 1,5 roku od začátku studentské výměny)
  • Potvrzení o jazykové zdatnosti (RJ/AJ v závislosti na požadovaných předmětech) min. na úrovni B2
  • Potvrzení o zdravotní způsobilosti v RJ:

          1. doklad o zdravotním stavu studenta s razítkem a podpisem praktického lékaře

          2. HIV test (není nutno odevzdávat na fakultě, stačí odevzdat přímo při vyplňování online přihlášky, ne starší tří měsíců)

          3. v případě ubytování na kolejích rentgen plic (není nutno odevzdávat na fakultě, stačí odevzdat přímo při vyplňování online přihlášky)

  • Výpis známek za celé studium
  • V případě předchozí návštěvy RF kopie víza (není nutno odevzdávat na fakultě, stačí odevzdat přímo při vyplňování online přihlášky